Bingoberra

Från BingoLottoWiki
Hoppa till: navigering, sök
Bingoberra
Bingoberra.jpg

Bingoberra är en maskot för BingoLotto som börjades användas i oktober 1992 i grafiken och i produkter. Han medverkade som sig själv i verkligheten första gången i avsnitt 06.18 och talade även då. Bingoberra har därefter varit tyst vid de flesta tillfällen. Han fick senare en flickvän, Bingolotta.

Bingoberra hade i programmet hand om barntävlingen tillsammans med programledaren Leif "Loket" Olsson till avsnitt 16.21. Bingoberra har även haft en egen hemsida, bingoberra.com där man kunnat se vinnarna i barntävlingen och veckans rebus. Sidan innehöll även en webbshop. Bingoberra dök sen upp i tioårsjubileumsprogrammet där han tillsammans med Bingolotta assisterade Loket under den tiden han var på scenen.

Bingoberra och Bingolotta dök sen upp igen under tiden som Loket var programledare mellan avsnitt 26.17 och avsnitt 26.23. Efteråt har Bingoberra sysselsätta sig med att sköta ismaskinen på en ishockeyarena, jobba som tandläkare och flortant. Han bor sedan 2000 som inneboende hos Thomas Ravelli där han hjälper till med hushållsysslorna de få gångerna han inte gästat BingoLotto eller kör sina andra arbeten.