Avsnitt 36.14

Från BingoLottoWiki
Version från den 27 februari 2013 kl. 10.48 av AleWi (diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Avsnitt 36.14
Guldkvall12april2010.jpg
Guldkväll
Sändningsdatum12 april 2009
Sändningstid19.30-22.00
22.20-23.30
ProgramledareLotta Engberg
Nyfiken påMaud Adams
GästerKevin Borg
LaGaylia Frazier
Malena Laszlo
Sten Nilsson
Statens kontrollantIngemar Fredholm
TV-kanalTV4
Avsnitt684
Tittarsiffror(enligt MMS)491 000
Kronologi
Avsnitt 36.13Avsnitt 36.14 - Avsnitt 36.15
Titta på avsnittet
Framsida0915.jpg

Avsnitt 36.14 var en guldkväll med Lotta Engberg som programledare och hon var nyfiken på Maud Adams. Kevin Borg, LaGaylia Frazier, Malena Laszlo och Sten Nilsson var gäster.

Akter

Akt 1

Sponsorvinjett spelas up. Vinjett spelas upp som innehåller en presentation av kvällens vinster och gäster till musiken från James Bond. Kevin Borg börjar sjunga följt av LaGaylia Frazier och Malena Laszlo. Lotta Engberg kommer in på scenen med fem agenter som har väskor med kontanter och välkomnar husbandet och Göteborg Wind Orchestra. Lotta uppmanar tittarna att ringa in på väskorna som innehåller 100.000 kr. Lotta visar ett kort inslag med Per Dahlberg och hon startar sedan ettans bingo. Under bingospelet pratar hon med gästerna. Under bingospelet spelar bara husbandet och man får se bilder från studion, dagens kontrolant Ingemar Fredholm välkomnas också då. Lotta berättar vad som händer efter pausen och påminer tittarna att ringa in på väskorna.

Akt 2

Lotta har bytt om och påminner att man kan bli prenumerant. Lotta pratar med telefonörerna från ettans bingo och första väljer kupan röd och den andra färgen gul. Färgfemman vinnaren vinner nummer 2, 17 och 20. Lotta påminner tittarna att ringa in på väskorna och huvudpersonen kommer in i studion till en vinjett med Per Dahlberg. Lotta intervjuar Maud och presentera reportaget med Per Dahlberg. Lotta Engberg presentar ett klipp om Antarktis och låter tittarna ringa in och vinna en resa dit om man har slutsifra 2, 1 eller 9. Lotta fortsätter tala om Maud om Antarktis. Lotta går till en bild föreställande Roger Moore och visar att det gömmer sig ett Kassaskåp bakom bilden som innehåller kontanter. Lotta berättar att hon kommer ge ledtrådar till en kod och den första ledtråden är "Hur många hjul har en skottkärra?". Lotta berättar vad som händer efter pausen och en uppmaning att ringa på resan visas i bild. Ett inslag från Café Luleå från 1993 visas med Maud Adams.

Akt 3

Lotta påminner tittarna att ringa inpå resan till Antarktis och startar tvåans bingo. Innan bingospelet startar upptäcks det att Maud Adams inte har någon lott och Lotta Engberg kallar på Lurch (bilden blir svartvit) som hämtar en lott. Under tvåans bingo samtalar de, husbandet spelar och bilder från studion visas. Lotta berättar Kalmar län fått 504 miljoner fått sedan Bingolotto startade. Maud berättar att hon stödjer Luleå Basket med 10.000 kr. Lotta fortsätter samtala med Maud och visar ett videoklipp från Hänt i veckan, 1963. Lotta fortsätter att samtala med Maud och tar med Eileen Ford på telefon. Sten Nilsson sjunger. Lotta samtalar med Sten och Maud som ber dem måla påskägg. Christian går iväg med dem till grannstudion och Lotta berättar vem som vann resan till Antarktis. Lotta pratar med två telefonörer från bingospelen, den första väljer röd och den andra grön. Lotta drar en i extra chansen en som vinner den gula och berättar vem som vinner den första väskan. Lotta kollar hur det går i hönsgården för Sten och Maud. Lotta ger tittarna möjlighet att vinna en väska till och uppmanar dem att ringa igen och berättar vad som händer efter pausen. Kevin Borg berättar att han lottar snart ut en resa till Malta i ett videoinslag.

Akt 4

Lotta välkomnar tillbaka och tittar in i hönsgården och påminner att man kan ringa in på väskorna. Lotta pratar med Extra chansvinnaren som spelar Tur & Retur och i bild visas en skylt som meddelar att 20 personer till vinner på extra chansen. Lotta påminner att 20 till vinner i turnan och Malena ger den andra ledtråden till kassaskåpet, "Hur många medlemmar har en kvinttet?" Kevin Borg sjunger. Kevin börjar snacka med Lotta i soffan. Treans bingo startar och banden spelar medan Lotta snackar med Kevin. Bilder från publiken och hönshuset visas och kvällens kontrollant Ingemar Fredholm visas igen. Man visar även bilder från när Kevin är i Malta. Lotta fortsätter snacka med Kevin och ger honom en årsprenumeration och han skänker till Arvidsjur Hockey. I bild visas tips på hur man blir prenumerant. Lotta går till spelhålan, den första väljer gul och vinner nummer 9 i Färgfemman, den andra väljer röd. Lotta tipsar att man kan ringa in på Frispelet nu och tittar i hönsgården och säger att hon strax ska gå och hämta dem. Hon berättar vad som händer efter pausen och påminner att man kan ringa in till frispelet. Bilder från hönshuset visas därefter bilder från studion.

Akt 5

Lotta välkomnar tillbaka och står vid frispelet, den första väljer den gröna, den andra röda. Lotta berättar vad gästerna i hönsgården ska göra när de kommer tillbaka och hon visar att de ska ha en äggtävling. De ska sprigna med äggen på en tesked på muggen. Tittarna kan ringa om vem som kommer få flest poäng. Dragning på Volvo C30 DRIVe, S40 DRIVe, V50 DRIVe, V70. S80 och XC60 på serie och lottnumret äger rum. Lotta berättar vad som händer nästa vecka och ett videoinslag visas om våren samt där de tipsar om att man kan bli prenumerant. Lotta berättar att i rutan visas en remsa med prenumerantsvinnare samt hur man blir prenumerant. Lotta tillkännager vinnaren för andra väskan och påminner att man kan ringa in och tävla medan de visas bilder från hönsgården. Malena sjunger. Kevin undrar "Hur många liv sägs en katt ha?" som den tredje ledtråden och Maud och Sten kommer tillbaka. Lotta berättar för dem hur det går till och kontaktar telefonörerna som satsat. Minuten startar, men pågår lite längre och resultatet slutar 7-7 och båda telefonörerna vinner 30.000 kr i diamanter. Maud och Lotta börjar samtala igen i soffan. Videoinslag från Octopussy, 1983 visas. Lotta tipsar att man kan ringa in på en ny väska och hälsar tittarna tillbaka efter Nyheterna. Ett videoinslag visas om vad som händer efter pausen.

Akt 6

En vinjett om vad som händer i de sista delen av programmet presenterars. Lotta välkomnar tillbaka och sitter med gästerna i spelhålan och presentera en ny vinnare som vinner en väska. Lotta uppmanar tittarna att ringa på en ny väska. Sten berättar den sista ledtråden, "Vilken är den tredje bokstaven i Mauds efternamn?". Lotta startar fyrans bingo och sitter med gästerna. Bilder från studion visas och husbandet spelar musik. Lotta påminner tittarna om Per Dahlbergs reportage i julas, och berättar att Per har åkt till Israel igen inför påsken och ett reportage visas. Göteborg Wind Orchestra spelar och Lotta snackar med dirigenten, Alexander Hanson. Tittarna får veta att de har en minut kvar att ringa på väskorna. Lotta meddelar att deras skiva lottas ut på hemsidan och ett reportage med Per Dahlberg och Kevin Borg i Malta visas. Kevin berätt att tittare som har slutsiffra 3, 4 och 8 får chansen att ringa in på resa dit. Lotta berättar att tre vinner och vädet på vinsten och tillsammans med Kevin uppmanar de tittarna att ringa. Lotta berättar vad som händer efter pausen.

Akt 7

Lotta välkomnar tillbaka och påminner att tittarna har en minut kvar att ringa in på resa till Malta och Kevin påminner i ett videoinslag. Lotta pratar med bingotelefonörerna, den första väljer Cheops och den andra tar Ramses. Den sista vinsten, Tutanchamon lottas upp på serie och lottnumret. Lotta nämner vinnarna som vunnit resan till Malta och en väska till. Lotta uppmanar tittarna ringa in på sista väskan. LaGaylia sjunger. Lotta uppmanar igen tittarna ringa på sista väskan och det är en minut kvar på väskan och hon fortsätter snacka med Maud och visar bilder från hennes hem. Lotta lottar ut solresor på serie och lottnumret till Kreta, Mallorca, Rhodos, Cypern, Kroatien och Sicilien. Lotta berättar vem som vinner den sista väskan och undrar nu efter koden till kassaskåpet och vill att tittarna ringer. Lotta startar Finalspelet och berättar att vinnarna som hade chans kom från Orrefors, Tranås, Lima, Skelleftå och Ramdala och visar ett reportage med Annika Sjöö som hämtar vinnaren. Finalspelet startar men Lotta låter de vänta tills pausen är över, så hon påminner tittarna istället att ringa in på skåpet.

Akt 8

Lotta välkomnar tillbaka tittarna och fortsätter med Finalspelet och välkomnar vinnaren från Lima. Finalspelsvinnaren vinner en miljon och i rutan påminns det hur man ringer in om man vunnit Finalchansen. Ett inslag om vad som händer nästa vecka visas. Lotta anropar en telefonör som har rätt kod och den hade rätt kod som var 159A. Vinnaren får åka till Thailand och 10.000 kr. Lotta fortsätter snacka med Maud och hon berättar vilka hon kommer vara nyfiken på. Lotta berättar vad som händer nästa vecka och Götborg Wind Orchestra spelar efter att Lotta tackat för kvällen. Sluttexten rullar och vinjetter spelas upp.

Spelen

Spelhålan

Ettan
Banditen
Färgfemman
Spränga Banken
Tvåan
Tärningen
Tur & Retur
Sverigelotten
Trean
Tolvan
Färgfemman
Bingolotto.se
Frispelet
Bingolotto.se
Spränga Banken

Banditen

Solresa Rhodos - 18.000 kr

Finalspelet

VINSTSUMMA
3.000.000
1.500.000
1.250.000
1.000.000
750.000
500.000
250.000
100.000
4 3 ♣7
7 1 ♣3
3 6 ♣9
8 2 ♣4
1 10 ♣K
4 8 ♣10
Högre Lägre Kort Väljer


Faraonernas guld

 • Ramses: 100.000 kr
 • Cheops: 50.000 kr
 • Tutanchamon: 25.000 kr

Spränga Banken

        500.000 kr Rätt
        50.000 kr Rätt
        25.000 kr Rätt

Tur & Retur

Prag
Kreta
Thailand
Mallorca
Hawaii
 

Bingolotto.se

B I N G O
4 25 42 51 70
13 29 44 60 69
3 30 38 49 65
7 21 41 46 64
11 16 40 50 72
Utrop Vinst
1 10.000 kr
2 20.000 kr
3 30.000 kr
4 50.000 kr


Utrop

A
41
D
50
E
25
B
44


Tolvan

 • 4: Hemmabio

Färgfemman

1
2 Hus & Hem 5.000 kr
3
4
5
6
7
8
9 Volvo V50
10
11
12
13
14
15 1 miljon
16
17 Volvo V70
18
19
20 Mat 25.000 kr
21
22
23 Volvo S40
24
25

Tärningen

Tärningen
6. 100.000 kr
5. Vitvaror (50.000 kr)
4. Solresa (Thailand, 40.000 kr)
3. Mat (25.000 kr)
2. Platt-TV (15.000 kr)
1. 10.000 kr
Vinst: Platt-TV (15.000 kr)

Sverigelotten

Lott 7
75.000 kr 75.000 kr 25.000 kr
25.000 kr Volvo V50 20.000 kr
25.000 kr ? ?

Dragningslista

 • Volvo C30 DRIVe: 1542-51591
 • Volvo S40 DRIVe: 1533-17668
 • Volvo V50 DRIVe: 1535-58923
 • Volvo V70: 1532-57463
 • Volvo S80: 1535-36757
 • Volvo XC60: 1544-29819
 • Faronerans guld (Tutanchamon): 1531-34456
 • Kreta: 1548-23463
 • Mallorca: 1547-40053
 • Rhodos: 1539-24900
 • Cypern: 1539-21031
 • Kroatien: 1537-12599
 • Sicilien: 1538-19251

Bingo

Ettans Bingo

38, 46, 29, 34, 10, 50, 09, 33, 56, 17, 18, 72, 44, 24, 32, 58, 51, 39, 63, 20, 49, 02, 53, 19, 01, 75, 22, 07

Tvåans Bingo

16, 15, 04, 20, 52, 38, 66, 73, 54, 42, 50, 23, 09, 62, 01, 48, 31, 55, 43, 05, 56, 70

Treans Bingo

48, 08, 16, 60, 59, 28, 54, 10, 62, 49, 42, 11, 33, 67, 05, 39, 68, 38, 23, 31, 17, 37, 03, 69, 50, 06, 32, 65, 19

Fyrans Bingo

17, 34, 43, 10, 69, 22, 29, 52, 19, 04, 40, 64, 11, 42, 46, 59, 44, 53, 16, 41, 12, 18, 71