En bricka i spelet - BingoLotto den nya folkrörelsen

Från BingoLottoWiki
Hoppa till: navigering, sök
En bricka i spelet - BingoLotto den nya folkrörelsen
En bricka.jpg
Sändningsdatum18 december 2001
Sändningstid21.00-21.25
21.30-22.00
ProgramledareJohan Norberg
GästerGert Eklund
Liv Murmark
Göran Persson
Anja Pärson
TV-kanalTV4
Tittarsiffror(enligt MMS)680 000
Titta på avsnittet

En bricka i spelet - BingoLotto den nya folkrörelsen var en dokumentär om BingoLotto som sändes den 18 december 2001 i TV4. Berättarrösten gjordes av Johan Norberg.

Akter

Akt 1

Vinjett startar. I Lycksele berättar en familj hur det var då deras nummer drogs på Drömchans 99 och videoklipp när de spelade visas och vann 12.000 kr i månaden i 10 år. En berättelse om vinnarens liv presenterars. Man berättar att alla lotter räcker 4 varv runt jorden och 400 miljoner har dragits. Videoklipp när en vinner 3,5 miljoner kronor på Superchansen visas från 2001 och han intervjuvas. En berättelse om vinnarens liv presenterars och personer som arbetar med honom interjuvas. Videoklipp från Lokets visas och man berättar att 2 miljoner brickor dras och att många ringer in. Videoklipp från Rättviks Baseball och i videoinslag berättar man hur föreningar får pengar i BingoLotto. Bilder från IK Fjällvinden visas och man pratar med Anja Pärson. Bilder från Kämpinge GF visas och ordförande pratar och speakern berättar om klubben och Liv Murmark pratar om dem. En säljare i Rånås OK besöks och det berättas om honom och 2,5 miljoner kronor har han samlat in. Bilder från klubben visas och han interjuvas. Göran Persson pratar om Sveriges föreningar och 10 miljarder har gått till föreningslivet berättar speakern och man pratar om den summan. Videoklipp med Lasse visas där en vinner Stegen och Göran berättar vad han tycker om programmet. Videoklipp med Loket visas där han står med Jackpothjulet och vännerna som spelade det interjuvas. Videoklipp på Jackpothjulet fortsätter när de får 500.000 kr och de berättar om vad de gjorde för pengarna.

Speakern berättar om Gert Eklund och man får reda på att 100 miljoner blev han erbjuden 1993 och han berättar om hur han kom fram till TV4 med idén. Pontus välkomnar Loket fortsätter programmet och bilder från hans tid visas och Gert fortsätter tala om programmet. Gert berättar att de sålde 3 miljoner brickor och 2 miljoner tittare på julfinalen 1992. Gert fortsätter berätta vad man kan göra för pengarna och videoklipp om det visas. Rättviks Roddklubb besöks och ordförande och styrman berättar om vad de tänker och gör. Videoklipp med två hjulvinnare från Lokets tid visaas och en av spelaren och hans familj från Södertälje som vann 5,5 miljoner och pratar om de gör för pengarna. I bild visas vad som händer efter pausen.

Akt 2

Videoklipp om Tåggard visas och de i staden talar om vad BingoLotto gjort för staden och vinnarna i staden interjuvas och videoklipp när spelarna spelade visas och fick 7,5 miljoner kronor. Vinnarna berättar vad som är negativt med att vinna stort. Videoklipp med Lasses visas och man berättar vad man måste göra för att få en låda och videoklipp när en vinner Kaffefilter visas. Vinnarna intervjuvas och de berättar vad de gör med vinsterna. Videoklipp med Loket visas och bilder med Lasse visas och speakern berättar om programledarena. En från årskus 9 visas när den vann 1 miljon och en bil visas och han och deras föräldrar interjuvas och bilder från hans nöjen visas. Gert Eklund fortsätts intervjuvas och berättar om Loket och videoklipp från hans tid visas. Videoklipp med Lasse visas också. Man besöker Hammarö Dancing Team och ordförande berättar att de bara får pengar från BingoLotto och vad BingOLotto gör för henne. Videoklipp om en vinnare som vunnit mest, 16,5 miljoner kronor interjuvas från Klippan och videoklipp när de spelade visas. Videoklipp om en annan spelare vinner, deras mamma som vann 500.000 kr visas. Vinnarens chef interjuvas också. Besök på Trönö IK görs och speakern berättar om staden och spelarna och ordförande intervjuas. Man berättar vad de gjort med BingoLotto-pengarna. Lasse ringer upp en spelare och bildspel från programmet visas. Sluttext rullar och vinjett spelas upp.