Stegen

Från BingoLottoWiki
Hoppa till: navigering, sök
Stegen
Första avsnittAvsnitt 01.01

Stegen är ett spel som man kan få spela som döljer sig bakom en av lådorna under flera säsonger. Stegen introducerades i premiärprogrammet.

Spelregler

Säsong 1 - Säsong 10

Stegen bestod av fyra nivåer. Vinnaren får börja med att välja bokstaven A och får vinsten bakom därbakom, därefter får den välja mellan bokstäverna B och C, i en av dessa finns en nit som stoppar spelet, i den andra finns en vinst. Lyckas spelaren välja rätt får den välja mellan bokstävera D, E och F där det finns två nitar och en vinst, därefter G, H, I och J där det finns en bil och tre nitar. Mellan säsong 5 och säsong 10 ringde även programledaren upp en i turnan som också fick spela Stegen med chans på samma vinster. Om man gissar fel bland bokstäverna B och C i säsong 9 får man gissa vad som finns bakom en av lådorna och vinner den vinsten om man gissar rätt på dess innehåll.

Bildgalleri

Säsong 11 -

Stegen bestod av fem nivåer. Vinnaren får börja med att välja bokstaven A och får vinsten bakom därbakom, därefter får den välja mellan bokstäverna B och C, båda innehåller en vinst. Lyckas spelaren välja rätt får den välja mellan bokstävera D, E och F där det finns en nit och två vinster, därefter G, H, I och J där det finns två vinster och två nitar. Sista steget bestod av bokstäverna, K, L, M, N och O. Bakom två finns en bil och bakom tre nitar.

Bildgalleri

Säsong 41-

Först väljer spelaren en av bokstäverna A, B, C, D och E bakom en av de finns en nit och bakom övriga en vinst. Svara man fel stoppas spelet, svarar man rätt väljer man bland F, G, H och I och bakom en är det nit och övriga är vinster. Svara man fel stoppas spelet. Därefter väljer man mellan J, K och L och bakom en är det nit och övriga ger en vinst. Därefter väljer man mellan M och N. Bakom en är det vinst bakom den andra en nit.

Bildgalleri

Säsong 46

Stegen bestod av fyra nivåer. Vinnaren får börja med att välja bokstaven A och får vinsten bakom därbakom, därefter får den välja mellan bokstäverna B och C, i båda finns det vinster i olika värden, Därefter får den välja mellan bokstäverna D, E och F där det finns en nit och två vinster, därefter G, H, I och J där det finns två vinster och två nitar.

Säsong 47-

Stegen säsong 47.jpg

Från och med säsong 47 har stegen ett nytt utseende. Bokstäverna har olika färger på de olika stegen: A är röd, B-C är blå, D-F är rosa, G-J är gul och K-O är grön. Stegen består av fem nivåer. Vinnaren får börja med att välja bokstaven A och får vinsten bakom därbakom, därefter får den välja mellan bokstäverna B och C, i båda finns det vinster i olika värden, Därefter får den välja mellan bokstäverna D, E och F där det finns en nit och två vinster, därefter G, H, I och J där det finns två vinster och två nitar och till sist får den välja mellan K, L, M, N och O där finns det tre nitar och två vinster varav en är en ny Volkswagen.

Säsong 51-

I avsnitt 51.08 var niten värt 100.000 kr. I sista nivån fanns det en Volkswagen TSI 110 och fyra på 75.000 kr.