Våra eldsjälar - Svenska Rikslotteriets galakväll

Från BingoLottoWiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Våra eldsjälar - Svenska Rikslotteriets galakväll
Svenska Rikslotteriets galakväll.jpg
Sändningsdatum30 december 2007
Sändningstid20.00-22.00
ProgramledareAgneta Sjödin
Peter Jihde
Årets eldsjälElsa Rosén, BK Skoj, Vinslöv
Årets miljöstipendiumSjöräddningssällskapet i Hörvik, Sölvesborg
Årets projektKFUM Skellefteå Volleyboll, Skellefteå
Årets ledareMike Malmer, KFUM Malmabergs IK, Västerås
Årets föreningSandvikens IF, Sandviken
GästerBengt Magnusson
Bobby Kimball
Carola Häggkvist
Carolina Klüft
Gunilla Backman
Jenny Kallur
Jens Byggmark
Jill Johnson
Jonas Gardell
Kenny Bräck
Kishti Tomita
Ljubomir Vranjes
Lotta Schelin
Louise Hoffsten
Magnus Hedman
Martin Lidberg
Martin Stenmark
Mats Carlsson
Mats Löthén
Morgan Alling
Paolo Roberto
Pet Shop Boys
Peter Magnusson
R.E.A.
Rami Shaaban
Sanna Bråding
Arne Hegerfors
TV-kanalTV4
Tittarsifrror986 000
Titta på avsnittet

Våra eldsjälar - Svenska Rikslotteriets galakväll sändes 30 december 2007 och i programmet ägde dragning av Svenska Rikslotteriet rum och så utsågs Eldsjälar inom Svenska föreningslivet. Uppträdde gjorde Bobby Kimball, Carola Häggkvist, Gunilla Backman, Louise Hoffsten, Jill Johnson, Jonas Gardell, Kishti Tomita, Martin Stenmark, Morgan Alling, Pet Shop Boys och R.E.A. Kenny Bräck, Martin Lidberg, Mats Carlsson, Peter Magnusson, Rami Shaaban, Sanna Bråding medverkade i videoinslag. Bengt Magnusson, Carolina Klüft, Jenny Kallur, Jens Byggmark, Ljubomir Vranjes, Lotta Schelin, Magnus Hedman, Arne Hegerfors, Mats Löthén och Paolo Roberto var gäster. Programmet sändes från Globen och programledare var Agneta Sjödin och Peter Jihde.

Akter

Hallåan är i Globen och presenterar programmet.

Akt 1

Sponsorvinjetten startar. Agneta och Peter byter om och välkomnar tittarna och berättar att man kan köpa lott på hemsidan. Vinjetten startar och speakar presenterar gästerna i ett inslag. Morgan Alling uppträder, därefter kommer Martin Stenmark som uppträder med Morgan. Agneta och Peter kommer in på scenen och välkomnas av Morgan och Martin. Peter och Agneta berättar om kvällen och om eldsjälar. Videoinslag om svenska idrottshjältars uppväxt visas. Peter berättar att de nominerats en hel del och 20 av 5 vinner ikväll som är där. Agneta berättar vem några av juryns medlemmar är. Svenska sportkändisar delar ut dricka till eldsjälarna och vilka det är berättas av Peter. EMD sjunger. Agneta står med Jenny Kallur som tillsammans lottar ut 100.000 kr på ett lottnummer, 100 vinner. Agneta berättar att föreningslivet är kvällens stora vinnare. Peter och Agneta berättar vad som händer efter pausen.

Akt 2

Rami Shaaban berättar om sin eldsjäl. Agneta och Peter välkomnar tillbaka. De pratar om andra typer av föreningar och välkomnar Jonas Gardell som uppträder. Agneta tackar honom och snackar och berättar att Årets förening redan prisats och att det går till Sandvikens IF berättar Arne Hegerfors i en röst. Han berättar att Hassela IF, Flens innebandyförening, OFUK KFM Ängsholmen och Vaxala SK också fått pris. Peter berättar att Sandvikens IF fick 50.000 kr.

Peter berättar om sin ungdom i sporten och tackar sin tränare. Agneta berättar att det är 20 nominerade och det blir 3 finalister. Peter ger stependier på 25.000 kr som går till Arne Borg, Botkyrka Ungdomsskytteförening och Per Erik Karlsson, Holnäs IK. Agneta står med Jens Byggmark och de ska lotta ut 100 Volvo C30 1,8 Flexifuel och ett nummer dras. Agneta berättar att alla som har en lott kan ringa in på bilen. Årets Ledare lottades ut tidigare och Arne Hegerfors berättar i ett videoinslag att de gick till Mick Malmer från KFMU Malmabergs IK och han läser motiveringen och får 25.000 kr. Knut Rickardsson, Åsa Lundvall, Pia Johansson och Mattehus Kander fick diplom. Årets projekt gick till KFMU Skelleftå Vollyboll. Årets miljöstipendium gick till Sjöräddningssällskapet i Hörvik.

Jill Johnson uppträder. Ann Bergquist, Norsjö Volleybollklubb snackar med Peter. Agneta står med Ljubomir Vranjes som lottar 3000 Solresor värt 5.000 kr och bara de tre sista siffrorna måste vara rätt. Peter berättar om nomineringen och att de 20 vet inte vilka som är finalister men berättar att Elsa Roen, BK Skoj är den första finalisten och ett video med henne visas. Peter snackar med Elsa. Agneta berättar att röstningen startar senare och påminner att man kan ringa in på bilen. Agneta berättar vad som händer efter pausen.

Akt 3

Kenny Bräck berättar om sin eldsjäl. Pet Shop Boys spelar. Agneta välkomnar tillbaka och berättar vem som vann Volvo C30-bilen. Peter berättar att folk hört av sig om spotta. Agneta berättar att Elsa är den första finalisten och Peter berättar att Therese Hettman, GT 76 Handbollsklubb är den andra finalisten och ett videoinslag visas. Peter snackar med Therese. Agneta står med Lotta Schelin och snackar, de lottar ut 10.000 kr på de fyra sista sifforna. De drar sen 2.500 kr på de tre sista siffrorna, sen drar de två slutsiffror som ger 1.000 kr. R.E.A uppträder. Agneta tackar dem och står med Paolo Roberto och ett videonslag där Sanna Bråding och Mats Carlsson presenterar 300.000 kr för renovera eller spendera. Agneta och Paolo drar vinsten på serienummer och därefter lottnumer tre gånger. Agneta berättar att lottköpare kan ringa in på samma vinst. I bild visas hur man rättar lotten. Peter presenterar Kishti Tomita och Bobby Kimball som uppträder. Peter tackar dem och Agneta berättar vad som händer senare, i bild påminner man att man kan ringa in på pengarna.

Akt 4

Agneta välkomnar tillbaka och berättar vem som vann 300.000 kr. Carola uppträder. Peter tackar Carola och berättar att de ska berätta den tredje finalisten men låter de vänta lite till. Magnus Hedman snackar med Agneta och ska lotta ut 100 Volvo V70 2,0 Flexifuel Kinetic. De drar ett helt lottnummer. De drar sen 30 000 som vinner 1.000 kr gånger två på de två sista siffrorna. Peter berättar att de har två finalister och berättar att Ghulam Mugal, Tensho Karateklubb blir den tredje och ett videoinslag visas. Peter snackar med Ghulam. Agneta berättar att tittarna har en kvart på att ringa på vem som blir Årets eldsjäl och ett videoinslag om dem visas. Arne berättar att en personer vinner en resa till Thailand som ringer in som presenteras i ett videoinslag. Agneta berättar numrerna och Peter Magnusson medverkar i ett sketchinslag. Agneta berättar att statens kontrollant har dragit en person i publiken vinner 1 miljon kronor. Agneta berättar A-8-5-5 vunnit en miljon kronor och Peter kommer och snackar kort med vinnaren. Louise Hoffsten och Jill Johnson som sjunger. Peter berättar att efter pausen får man veta vem som vinner och Angeta berättar att då blir det dragning i deras högvinst. I bild påminner man att ringa in på Årets elsdajäl.

Akt 5

Martin Lidberg pratar om sin eldsjäl. Peter berättar att de vet vem som blir Årets Eldsjäl nu. Jenny Kallur, Jens Byggmark, Ljubomir Vranjes, Lotta Schelin och Magnus Hedman drar en siffra var i lottnumret där 100 vinner 1 miljonen. Agneta och Peter berättar att omröstningen till årets eldsjäl avslutas och i bild visas vem som van resan till Thailand. Carolina Klüft kommer och delar ut Årets Eldsjäl. Carolina tackar alla eldsjälar och Peter berättar att hon ska nu berätta vem som är året eldsjäl.

Peter berättar vilka som är finalister och berättar att tvåan och trean får 25.000 kr och vinnaren fått 52% av rösterna. Carolina öppnar kuveret och berättar att Elsa Rosén blivit året Eldsjäl. Arne Hegerfors berättar om henne i en berättarröst. Peter kommer och hämtar henne upp på scenen. Agneta berättar att Kjell Engman har gjort statyn och Mats Löthén från Expressen lämnar över checken på 50.000 kr till henne och 100.000 kr till föreningen. Paolo ger henne blommor och Agneta berättar att Bengt Magnusson från Volvo ger henne en Volvo V50. Peter tackar för tittare och Agneta alla eldsjälar. Peter och Agneta lämnar över till Gunilla Backman som spelar. Sluttext rullar och vinjetter spelas upp.

Dragningslista

  • 100.000 kr: **-51382
  • Volvo C30 1,8 Flexifuel: **-48312
  • Solresor: **-**894
  • 10.000 kr: **-*5606
  • 2.500 kr: **-**212
  • 1.000 kr: **-***56, **-***64, **-***91
  • 300.000 kr: 03-32825, 10-41584, 05-58569
  • Volvo V70 2,0 Flexifuel Kinetic: **-33871
  • 1.000.000 kr: **-46049

Publiklotteriet

  • 1.000.000 kr: A-8-5-5